Kiss Márta logo

<< Termékek

. : TERMÉSZETES ÉDESÍTŐK : .

Az édes íz utáni vágy az emberiségben már igen régóta létezik. Napjainkban azonban a túlzott cukor- és édességfogyasztás, egyre több egészségügyi problémát okoz. Gondoljunk csak az elhízásra és ennek következményeire (szív- és érrendszeri, mozgásszervi betegségek, stb.)

A túlzott cukorfogyasztás ezen kívül savasítja is a szervezetet, ami további betegségeket okozhat. A cukorrépából készült hagyományos cukornak, többféle természetes helyettesítője létezik. Ilyen a nádcukor, a méz, szőlőcukor, gyümölcscukor (fruktóz), xilit, eritrit, stevia, kókuszvirág-nektár(kókuszcukor), és a különféle növényi szirupok.

Az utóbbi időben egyre ismertebbé vált a xilit és az eritrit. Népszerűségüket alacsony glikémiás indexüknek köszönhetik. Ezek az édesítőszerek nem cukrok, hanem a cukoralkoholok csoportjába tartoznak.

Cukor és candida betegek is biztonsággal fogyaszthatják. Az édesipar is szívesen használja őket, természetes cukorhelyettesítő anyagként. Családi vállalkozásunk is készít kézműves édességeket belőle.


Xilit

 

Xilit

Kókuszcukor

 

Kókuszcukor

 

Eritrit (Eritritol)

 

Eritrit (Eritritol)