Kiss Márta logo

<< Természetes édesítők

. : XILIT 1 kg : .

Xilit

Természetes előfordulási helye a zöldségek, gyümölcsök és az emberi testben is megtalálható. Szénhidráttartalma 75%-kal, kalóriatartalma pedig 40%-kal alacsonyabb a cukorénál, a vércukorszintet sem emeli meg.

A cukoréval azonos mennyiségben lehet adagolni, ami megkönnyíti a receptek átalakítását. Lassú felszívódásának és átalakulásának köszönhetően fokozza a jóllakottság érzését.
 
Mi a xilit ?
A xilit a cukoralkoholok csoportjába tartozik.
Íze majdnem azonos a hagyományos kristálycukoréval, egy kis hűs utóérzettel.
Nagyobb mennyiségben az ipar számára a nyírfa vagy a kukorica rostjaiban található xilán-ból állítják elő.


A Nyírcukor xilit mellőzi a cukor és a mesterséges édesítők mellékhatásait.

A répacukorhoz képest kétharmad annyi energiát tartalmaz. ( Kristálycukor: 380 kcal, xilit 240 kcal),  gyorsítja az emésztési folyamatokat és segíti a kiválasztást.

Eleink is csapoltak régen xilitet, amit el is fogyasztottak, hisz ők régóta ismerték egészségőrző szerepét. Mik is ezek, és kiknek ajánljuk?

Fogyókúrázóknak

A xilit kifejezetten ajánlható fogyókúrás ételek készítésére, A cukorral szemben csak fokozatosan emeli a vércukorszintet, mivel igen lassú felszívódású. Ez elősegíti az étvágy csökkenését és késlelteti az éhségérzetet.
A xilit GI értéke 7, míg a kristálycukor GI értéke: 68.


Sportolóknak, testépítőknek

A xilit fogyasztása javítja a szervezet általános sejtszintű anyagcseréjét. Olyan lassú felszívódású energiaforrásként van jelen az emberi szervezetben, amely jótékonyan hat a hosszú távú sportteljesítményre. A xilitnek csak az 50-60%-a szívódik fel szénhidrátként, a továbbiakból zsírsavak képződnek, amely a szervezet számára egy inzulin-független energiaforrást jelent. Nagyon lényeges tulajdonsága, hogy elősegíti a testzsír sportolás közbeni hasznosulását, stabilizálja az inzulin és vércukorszintet a szervezetben.


Diabétesz, cukorbetegség
Diabéteszesek is fogyaszthatják, mert nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, hanem egyenletesen alacsonyan tartja.

Fogszuvasodás
A xilit fogyasztás fogmosás után, védi a fogakat és az ínyt. Többek között ezért a fogvédő hatása miatt lett kedvelt alapanyaga a rágóguminak.

Biztonság
A xilitnek egyéni érzékenységi szinttől függően lehet hashajtó hatása. Napi 1-2 teáskanálnyi mennyiség fogyasztása ajánlott.

Eredet:
Azt, hogy ez a fajta xilit keményfaalapú (nyírfa-bükkfa) és európai termék, számunkra a gyártó termék specifikációja garantálja. Tehát termékünk nem fantázia nevében xilit, hanem alapanyagában. Mivel sok megkeresést kapunk ebben a témában, ezért szeretnénk ezt a kérdést egyértelművé tenni.


1 kg