Kiss Márta logo

<< Természetes édesítők

. : KÓKUSZCUKOR 250g : .

Kókuszcukor

Mi az a kókuszcukor?
A kókusz-cukor a kókuszvirág nektárjából készült természetes édesítőszer. Nincs köze a kókusz terméséhez, sem ízben, sem színben.
Édesítőereje közel azonos a cukorhoz képest.
Granulátum jellegű, fehérítetlen és finomítatlan cukorhelyettesítő, aminek nincs kókuszíze.

Hazánkban még újnak számító édesítő, bár nyugat Európában hosszú évek óta forgalmazzák.

Akik ismerik és megtapasztalták a kókuszolaj jótékony hatásait, azok biztos külön örömmel fogadják ezt az új édesítőszert is.


Hogyan készül?
Általában bambusztartályban gyűjtik össze a nektárt, és ezután elpárologtatják belőle a nedvesség tartalmát. Ízében, illatában hasonlít a melaszos barna nádcukorra, illetve a nálunk ismert törökmézhez.

GI értéke: 35
A Glikémiás index, rövidítve GI, egy számérték, amely arra utal, hogy milyen gyorsan szívódik fel az adott élelmiszerben lévő szénhidrát a szervezetben. A GI-t eredetileg cukorbetegek vércukorszintjének ellenőrzésére fejlesztették ki. Az alacsony glikémiás indexű ételek lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, így hosszan tartó telítettség érzést okoznak. Minél alacsonyabb egy étel GI-értéke, annál kevesebb glükózt juttat a véráramba, így a hasnyálmirigynek is kevesebb inzulint kell termelnie ahhoz, hogy a glükóz eljusson a sejtekhez. Minél kevesebb inzulin termelődik, annál kevesebb zsírt  raktároz el a szervezet.

A magas glikémiás indexű ételek azonban gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, amelyek hirtelen megemelik a vércukor és inzulin szintet, amit a vércukorszint hamar leesése követ, éhségérzetet okozva. Azáltal, hogy alacsony GI ételeket eszünk, biztosítjuk az anyagcserénk egyenletes  működését, és testsúlyunk optimális állandóságát. A GI diéta fogyókúránként is alkalmazható. A kókuszcukor glikémiás indexe a nádcukoréval (68), a legtöbb mézével (55) és az agavéval (27–41) szemben alacsony (35). Az alacsonyabb fruktóztartalom jó hír azoknak, akik csökkentett kalóriatartalmú édesítőszerre tartanak igényt. Ezen felül, a többi cukoréhoz képest, a kókuszcukor glükóztartalma nem ingadozik nagy mértékben.. Azonban GI diéta  elsősorban az egészséges életmódot követők kedvelt diétája

Felhasználása :
Tehetjük ízlés szerint teába, kávéba és sütéshez, főzéshez is használható.

Egyéb információk:
Tudatos étkezőknek ajánljuk
100% vegán termék.

Származási helye: Indonézia
Minőségét korlátlan ideig megőrzi


250 g