<<< Szoó Judit KF termékek 
 


Szoó Judit házi darálós keksz
 
SZOÓ JUDIT KF KÓKUSZCUKROS
ÉTCSOKOLÁDÉ
 
 


 
 Nettó tömeg: 100 g

Tápérték:
2364 kJ / 100g
567kcal / 100g

szénhidrát 51g
fehérje 3,3g
zsír 38,2

Összetevők: kókuszcukor, kakaóvaj, kakaópor, emulgeátor: szójalecitin

  
Érdekesség:

Aki kóstolta már a kókuszcukrot, vagy sütött otthon belőle édességet, bizonyára örömmel fogadja, ezt az egyedülálló új termékünket. Az volt a célunk, hogy a megszokottól eltérő édesítésű, és ízű étcsokoládét gyárthassunk.

Judit dietetikusa ellenőrizte a csoki tápértékeit, és azt a választ kaptuk, hogy beleillik a KF életmód elvárásaiba. Marketinges kifejezéssel élve „célpiacunk”, a háziasszonyok széles tábora. Ám nem feledjük a konyhában szorgoskodó lelkes és kreatív apukák, férfiak csapatát sem! Azoknak találtuk ki ezt a csokifajtát, akik minőségi tortamázt szeretnének a házilag készített sütikhez használni.

Dekoráláshoz olvasszuk fel vízgőz felett, majd pici olajjal hígítva, csillogó felületű csokidíszeket, pettyeket is készíthetünk belőle. Helyezzük zsírpapírra, vagy szilikonlapra, és dermedés után már használhatjuk is. Bár önmagában fogyasztva is külön élvezet!
 

 


A csokoládét bátran ajánlom minden diabetikus étrendet tartani kényszerült finomságra vágyó társamnak és olyanoknak is, akik szimplán egészségesen szeretnének "bűnözni" egy kicsit.A jó minőségű csokoládé kókuszcukorral édesítve nem emeli gyorsan a vércukorszintet.

Glikémiás indexe alacsony. Hiánypótló készítmény. Készítettünk belőle pettyes csokitortát kislányom 4-ik szülinapjára, aki a mellékelt képekből is látva nagyon örült neki.

Ő hála istennek nem cukorbeteg, de nekik is a legjobbat és legegészségesebb édességeket szeretném adni.     

Pettyes csokoládétorta
Tésztához:
12 dkg light margarin
10 dkg nyírfa-xilit
1 vaníliarúd
2 egész tojás
16 dkg meggy
8 dkg kilófaló lisztkeverékalap
2 dkg cukormentes, natúr kakaópor
2 dl kefir
kiskanál szódabikarbóna
Bevonathoz:
Bevonathoz:5 dkg Reform-Kilófaló étcsokoládé (kókuszcukros étcsokoládé)
6 dkg light margarin
 1 dl cukormentes, növényi tejszín
egy kevés növényi tejszínhab a pettyekhez

 
A forma kikenéséhez:
vaj
 










A vajat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük. A tojásokat egyenként beledolgozzuk végül a meggyel simára keverjük. A lisztet, szódabikarbónát összekeverjük, a kakaóval és a kefírrel együtt a vajas masszához adjuk. Vajjal kikent, liszttel behintett tortaformába simítjuk és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

A bevonathoz a csokoládét a vajjal és a tejszínnel egy lábasba tesszük, és  kevergetve addig melegítjük, amíg minden alkotórész meg nem olvad benne. A tűzről lehúzzuk és időnként megkevergetve langyosra hűtjük.

A tortát arra a tálra csúsztatjuk, amelyiken tálalni fogjuk, majd a tetejét és az oldalát a kihűlt krémmel egyenletesen bevonjuk.

Ezután elkészítjük a pettyes díszítést.