<<< Termékek  

. : TERMÉSZETES ÉDESÍTŐK : .

 

Xilit

 

Kókuszcukor

  Eritrit (Eritritol)
  Kiss Márta Nyírfacukor , xilit, természetes édesítő  
 
  Kiss Márta Kókuszcukor, természetes édesítő  
 

Az édes íz utáni vágy az emberiségben már igen régóta létezik. Napjainkban azonban a túlzott cukor- és édességfogyasztás, egyre több egészségügyi problémát okoz. Gondoljunk csak az elhízásra és ennek következményeire (szív- és érrendszeri, mozgásszervi betegségek, stb.)

A túlzott cukorfogyasztás ezen kívül savasítja is a szervezetet, ami további betegségeket okozhat. A cukorrépából készült hagyományos cukornak, többféle természetes helyettesítője létezik. Ilyen a nádcukor, a méz, szőlőcukor, gyümölcscukor (fruktóz), xilit, eritrit, stevia, kókuszvirág-nektár(kókuszcukor), és a különféle növényi szirupok.

Az utóbbi időben egyre ismertebbé vált a xilit és az eritrit. Népszerűségüket alacsony glikémiás indexüknek köszönhetik. Ezek az édesítőszerek nem cukrok, hanem a cukoralkoholok csoportjába tartoznak.

Cukor és candida betegek is biztonsággal fogyaszthatják. Az édesipar is szívesen használja őket, természetes cukorhelyettesítő anyagként. Családi vállalkozásunk is készít kézműves édességeket belőle.
Cimkék: Természetes édesítők, xilit, kókuszcukor, adalékanyagmentes édesítők